Top

Make-up look Smokey Eyes

Mysterieuze Smokey Eyes

 
Make-up look Smokey EyesMysterieuze smokey eyes zijn tijdloos en altijd feestelijk. Het is een vrij intense oog make-up die de ogen op een zwoele, sexy manier doet uitkomen. Bij smokey eyes draait het meer om de techniek dan om de kleur en goed blenden (de kleuren in elkaar laten overlopen) is dan ook zeer belangrijk!

Wat u nodig heeft is drie gradaties van dezelfde tint oogschaduw; van licht naar donker. Meestal wordt gebruik gemaakt van zwarte oogschaduw, maar als u een lichte huid en haarkleur hebt of als u al wat ouder bent, staan tinten als grijs en bruin u vaak beter.

Voor het model is de nieuwe modekleur paars gebruikt. Dit is een tint die vrijwel iedereen goed staat. Er is gebruik gemaakt van het Make-up Palet 96 Kleuren. Dit bevat mooie, glanzende oogschaduw met veel pigment.

1. Foundation

Gebruik een op uw huidskleur afgestemde foundation, bijvoorbeeld Silky Lasting Matte Foundation van CCUK (kleur Natural Bronze). Matteer de huid met een poeder, bijvoorbeeld Rimmel Lasting Finish Mineral Powder (kleur 100 Ivory). Maak hierbij gebruik van een grove poederkwast. Breng een zachte roze of perzikkleurige blush aan op de appeltjes van de wangen, bijvoorbeeld de W7 Blush Duo kleur 3.

2. Wenkbrauwen

Gebruik een matte poeder om uw wenkbrauwen volume en vorm te geven. Het is belangrijk dat de kleur past bij uw haarkleur. Hier kunt u ook prima een oogschaduw voor gebruiken. Bij het model is gebruik gemaakt van Collection 2000 Colour Intense (kleur 10 Earthbound).
Let op: wenkbrauwen bevatten van nature weinig roodpigmenten, dus gebruik niet een te warme tint.

3. Poeder

Breng eventueel een primer en in elk geval een poeder aan op de oogleden om een vetvrije basis te creëren. Hiermee voorkomt u dat de oogschaduw in de loop van de dag in de plooitjes van uw oogleden gaat zitten.

4. Oogpotlood (1)

Zet met een zwart kohlpotlood, bijvoorbeeld het CCUK oogpotlood, een dik lijntje dicht  tegen de wimperinplant aan en laat het in de buitenste ooghoek iets omhoog lopen. Vervaag het lijntje naar boven toe met een stevig kwastje. Zorg ervoor dat het zwart naar boven toe steeds lichter wordt.

5. Oogschaduw

Breng de medium kleur oogschaduw aan vanaf de wimperlijn tot aan de arcadeboog. Breng nu de donkerste tint oogschaduw aan. Begin bij de buitenste ooghoek en eindig halverwege het ooglid. Wees voorzichtig met deze kleur, want het kan al gauw te veel worden. Laat de kleuren mooi in elkaar overvloeien voor een smokey effect.

Werk de kleur met een blending brush naar boven toe uit en volg daarbij de denkbeeldige lijn tussen de buitenste ooghoek en de punt van de wenkbrauw. Zet ook een lijntje onder het oog met de donkerste tint en laat ook deze mooi overlopen naar de buitenste ooghoek naar boven toe. Breng de lichtste kleur oogschaduw aan op het wenkbrauwbot en op de binnenste ooghoeken. Dit laatste voorkomt dat de oog make-up te dof wordt en geeft een stralend en fris effect.

6. Oogpotlood (2)

Breng met een zwart potlood, bijvoorbeeld het Deluxe Gel Eyeliner Potlood een extra lijntje aan boven en onder in het oog voor een nog intensere blik.

7. Mascara

Gebruik veel zwarte mascara, ook onder de ogen. De Extra Volume Collagene Waterproof Mascara van L’Oreal laat de wimpers mooi krullen en geeft veel lengte en volume.

8. Lippenstift

Omdat de oog make-up al vrij heftig is, is het het mooist om de lippen een subtiel kleurtje te geven, bijvoorbeeld met een gloss. Het model draagt L’Oreal Glam Shine 6 Hour Brilliance Lipgloss (kleur: Amber Fidelity).
 
Dazzle Cosmetics wenst u veel plezier met uw zwoele smokey eyes!

Benodigde make-up: 

Laat een reactie achter: