Top

Make-up look "Fifties"

Make-up jaren '50 stijl met een moderne twist


Make-up look FiftiesIn de jaren '50 zetten actrices als Marilyn Monroe, Sophia Loren en Doris Day de trend met hun perfecte glamorous make-up, die gekenmerkt wordt door een sprekende eyeliner en een felrode mond. Hieronder ontdekt u hoe u deze stijlvolle fifties make-up bij uzelf kunt aanbrengen. 

1. Foundation

De basis van een goede fifties make-up is een perfecte en vlekkeloze teint. Gebruik daarom een exact op uw huidskleur afgestemde foundation. In dit voorbeeld is gebruik gemaakt van de Silky Lasting Matte Foundation van CCUK (kleur natural bronze). 

Matteer de huid met een poeder, bijvoorbeeld de Rimmel Lasting Finish Mineral Powder (kleur 100, Ivory). Maak hierbij gebruik van een grove poederkwast. Breng een zachte roze of perzikkleurige blush aan op de appeltjes van de wangen, bijvoorbeeld de W7 Blush Duo (kleur 3).

2. Wenkbrauwen

Borstel de wenkbrauwen in model met een wenkbrauwborsteltje en epileer eventueel overtollige haartjes. In de jaren '50 waren de wenkbrauwen vol en perfect gevormd met een scherpe hoek. Gebruik een matte poeder om uw wenkbrauwen volume en vorm te geven.

Het is belangrijk dat de kleur  van de poeder past bij uw haarkleur. Hier kunt u ook prima een oogschaduw voor gebruiken. Bij ons model is gebruik gemaakt van Collection 2000 Colour Intense (kleur 10, Earthbound). Let op: wenkbrauwen bevatten van nature weinig roodpigmenten, dus gebruik niet een te warme tint!

3. Oogschaduw

Breng vanaf de wimperaanzet tot aan het wenkbrauwbot een niet te opvallende oogschaduw aan. Tinten als champagne, zilver, parelmoerwit en glanzend taupe zijn goede keuzes. De 100 kleuren oogschaduw set van Saffron bevat mooie nudetinten die goed bij deze look passen.

4. Eyeliner

Voor de eyeliner heeft u bij Dazzle Cosmetics keuze uit verschillende soorten. Van vloeibaar met een dun kwastje tot aan een eyelinerpen met viltpunt. Nieuw op het gebied van eyeliners is de gel eyeliner. Deze is stevig van structuur waardoor hij gemakkelijker is aan te brengen. Bij het model is gebruik gemaakt van Saffron Eyeliner Gel.

Begin het lijntje in het midden van uw ooglid en trek dit door naar de buitenste ooghoek. Laat het opwaarts eindigen en volg hierbij de denkbeeldige lijn van de buitenste ooghoek tot aan de punt van de wenkbrauw. Zet daarna een dunne lijn vanuit de binnenste ooghoek en verbind dit met het eerder getrokken lijntje. Het mooiste is als de lijn van dun naar dik loopt. Houdt de symmetrie van de lijntjes bij beide ogen goed in de gaten.

5. Mascara

Breng veel zwarte mascara aan door met het borsteltje een zigzaggende beweging vanaf de aanzet tot aan het uiteinde van de wimper te maken. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld de L'Oreal Lash Architect Mascara voor extra lengte en volume.

6. Lippen

Omlijn alleen de cupidoboog en het midden van uw onderlip met een lippotlood. Dit voorkomt dat uw uitstraling te hard wordt en is meer van deze tijd dan het omlijnen van de gehele mond. Kleur de lippen in met een bijpassende kleur lipstick en pas de roodtint aan aan uw huidskleur: violette, rozerode en bordeauxtinten voor koele huidtypes en oranjerood en steenrood voor warme huidtypes.

Bij het model is gebruik gemaakt van Revlon Colorburst Lipstick kleur Ruby. Gebruik hiervoor een lippenseel. Hiermee kunt u preciezer werken. Hap af in een tissue en breng een tweede laag lipstick aan. Eindig met een rozerode gloss voor een mooi zacht en vol effect, bijvoorbeeld de Max Factor Silk Gloss (kleur Frosted Berry).  
 
Dazzle Cosmetics wenst u veel plezier met uw feestelijke en chique fifties look!

Benodigde make-up: 

Laat een reactie achter: