Top

Make-up look Blue Eyes

Make-up Look Feestelijke Blue Eyes

 
Make-up Stijl Blue EyesBlauwe oogschaduw is zeer veelzijdig. Het kan heel klassiek zijn, maar ook fris en trendy. Het is in elk geval een kleur die we bijna elk jaar in het modebeeld terugzien. Het is ook een tint die vele variaties kent, waardoor er altijd een kleur blauw is die bij u past.

Uw huids- en oogkleur zijn bepalend voor welke kleur blauw u het mooist staat. Blauwe oogmake-up versterkt blauwe ogen, mits u voor contrast zorgt. Als u donkerblauwe ogen heeft, staan turkooistinten u vaak goed en bij lichtblauwe ogen is donkerblauwe oogschaduw erg mooi.

Groene ogen zullen groener lijken met paarsblauwe tinten en met bruine ogen zullen vrijwel alle tinten blauw uw ogen accentueren.  Bij het model  is gekozen voor een feestelijke look met intense paarsblauwtinten.

1. Foundation

Gebruik een op uw huidskleur afgestemde foundation, bijvoorbeeld Lasting Matte Foundation van CCUK (kleur natural bronze). Matteer de huid met een poeder, bijvoorbeeld Rimmel Lasting Finish Mineral Powder (kleur 100 Ivory). Maak hierbij gebruik van een grove poederkwast. Breng een zachte roze of perzikkleurige blush aan op de appeltjes van de wangen, bijvoorbeeld W7 Blush Duo kleur 3.

2. Wenkbrauwen

Gebruik een matte poeder om uw wenkbrauwen volume en vorm te geven. Het is belangrijk dat de kleur past bij uw haarkleur. Hier kunt u ook prima een oogschaduw voor gebruiken. Bij het model is gebruik gemaakt van Collection 2000 Colour Intense (kleur 10 Earthbound).

Let op: wenkbrauwen bevatten van nature weinig roodpigmenten, dus gebruik niet een te warme tint.

3. Oogschaduw

Voor deze make-up zijn twee tinten blauw gebruikt: een donkere en een lichte tint. Het Saffron 100 Kleuren Oogschaduwpalet bevat veel op elkaar afgestemde blauwtinten. De oogschaduw heeft een crèmige structuur, waardoor de kleuren intenser zijn. Breng een lichtere kleur aan vanaf de wimperaanzet tot aan de arcadeboog. Breng vervolgens een donkerder tint aan in de buitenste ooghoeken.

Laat de kleuren mooi met elkaar samenvloeien en werk de kleur naar boven toe uit in de arcadeboog. Breng onder de ogen de donkere oogschaduw aan en zorg dat deze wat donkerder is aan de buitenste ooghoeken en naar binnen toe wat lichter. Gebruik voor extra diepte en zilverwitte oogschaduw als highlighter in de binnenste ooghoeken en onder de wenkbrauwen.

4. Oogpotlood

Omlijn de ogen met een blauw kohlpotlood en gebruik dit ook aan de binnenkant van het onderste ooglid. De Rimmel Exaggerate Eye Definer kleur Ocean is hiervoor een goede keus.

5. Mascara

Zet de wimpers aan met zwarte mascara van bijvoorbeeld de Max Factor False Lash Effect. Deze mascara geeft u het effect van valse wimpers en laat uw ogen spreken.

6. Lipgloss

Omdat de oogmake-up al vrij aanwezig is, is het mooier om de lippen neutraal te houden. Een lichtroze of transparante gloss is vaak al voldoende. Bij het model is gebruik gemaakt van Max Factor Silk Gloss (kleur Cinnamon Glow).
 
Dazzlecosmetics wenst u veel plezier met uw prachtige blauwe oogmake-up!

Benodigde make-up:

Laat een reactie achter: